Składniki:
- porcja włoszczyzny
- liść laurowy, ziele angielskie
- sól, pieprz
- 6 młodych gołębi
- 2 torebki kaszy grycznej
- 12 plastrów boczku wędzonego
Wykonanie:
Ze składników prócz dwóch ostatnich gotujemy rosół. Gołębie wyjąć, a rosół zagospodarować na jakąś tam pomidorówkę z przecieru tudzież cóś :) Kaszę ugotować, 6 plastrów boczku pokroić w kostkę i podsmażyć, wymieszać z kaszą. Nadziać gołębie, obłożyć boczkiem i związać nitką. Piec do godziny w piekarnku nagrzanym do ok. 180 C. W trakcie pieczenia często polewać gołębie rosołem.
Nie na codzień i dla niektórych :)
Tak wyglądają surowe gołębie :)
Bul bul bul...
o fak! że tak rzeknę;) Honorka rządzisz!! przyrządź no jeszcze jakiego chrabąszcza, a będę wielbić twoją stopę;)))
OdpowiedzUsuń