- świeży szpinak (garść, ok. 50 g)
- kulka mozzarelli (125 g)
- 5 dużych truskawek
- łyżeczka miodu
- 3 łyżki octu balsamicznego
- łyżeczka drobno posiekanej cebuli
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Miód, ocet, cebulę, paprykę oraz oliwę dokładnie połączyć oraz schłodzić. Na talerzu ułożyć szpinak, plastry mozzarelli oraz truskawek, skropić sosem, podawać :)
Jeśli obawiasz się tego niecodziennego połączenia składników na sos, to użyj po prostu winegret :)
[oliwa, ocet winny (3 razy mniej niz oliwy), sól, pieprz]
Kaloryczność: ok. 400 kcal (przeszło połowa to ser)
oj zjadłoby się:))
OdpowiedzUsuń