Składniki:
- 2 jajka
- pół średniej wielkości cukinii
- łyżka startego parmezanu
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- łyżka oliwy
Wykonanie:
Cukinę umyć i pokroić na plasterki. Podsmażać przez ok. 5 min. z obu stron na małym ogniu, aż się delikatnie zrumieni. W tym samym czasie rozbełtać (kocham to słowo :) jajka z serem. Podsmażoną cukinię posolić, popieprzyć oraz dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Wymieszać i zaraz dodać jajka, chwilę smażyć razem, mieszając.
Kaloryczność: ok. 327 kcal
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńa ja kocham cukinię:))
OdpowiedzUsuńWygląda super, aczkolwiek wszystko zasypał bym pieprzem :)
OdpowiedzUsuńCzyli orydynarnie spieprzył?
OdpowiedzUsuńNiestety - plebejski gust :) Dobrze, że chociaż nie zalewam wszystkiego ketchupem :)
OdpowiedzUsuń