piątek, 26 sierpnia 2011

Kurak ze Zduni :)

Simply the best.

Składniki:
- ulubionwe części z kurczaka
- olej roślinny
- musztarda
- miód płynny
- sól, pieprz
- zmiażdżony/ drobniutko pokrojony czosnek

Wykonanie:
Łączymy ze sobą równe proporcje miodu, musztardy i oleju, dodajemy sól i pieprz. Mieszamy miksturę i masujemy nią kurczaka :) Pozostawiamy najlepiej na całą noc bądź choć na kilka godzin w lodówce. Pieczemy w temp. 200 C, aż mięso będzie miękkie, podczas pieczenia odwracać kilkakrotnie mięso, chyba że używamy rękawa do pieczenia - świetnego wynalazku tych czasów! :)


 A skrzydełka gdzieś odleciały...?

Lunch-box i niech się Concept Bar schowa :D

1 komentarz:

  1. widzę, że kuchnia Aleksandry trafia powoli na bloga... może nie bezpośrednio, ale zawsze, a przecież warto, warto:)))

    OdpowiedzUsuń