wtorek, 8 maja 2012

Caprese z truskawkami i szpinakiem (FIT)

Składniki na 1 porcję:
- świeży szpinak (garść, ok. 50 g)
- kulka mozzarelli (125 g)
- 5 dużych truskawek
- łyżeczka miodu
- 3 łyżki octu balsamicznego
- łyżeczka drobno posiekanej cebuli
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- łyżka oliwy z oliwek

Wykonanie:
Miód, ocet, cebulę, paprykę oraz oliwę dokładnie połączyć oraz schłodzić. Na talerzu ułożyć szpinak, plastry mozzarelli oraz truskawek, skropić sosem, podawać :)

Jeśli obawiasz się tego niecodziennego połączenia składników na sos, to użyj po prostu winegret :)
[oliwa, ocet winny (3 razy mniej niz oliwy), sól, pieprz]



Kaloryczność: ok. 400 kcal (przeszło połowa to ser)

1 komentarz: