niedziela, 9 grudnia 2012

Tort alternatywny, bo muffinkowy :)


Dla odmiany zdjęcie jako pierwsze.
Babeczki górne to zwykłe jasne (przepis z listopada tego roku).

Babeczki środkowe to makowe - przepis taki jak zwykłe, tylko dosypać ok. 3-4 łyżki maku.

Babeczki dolne są czekoladowe - przepis taki jak zwykle, tylko na koniec dołożyć rozpuszczoną w kąpieli wodnej tabliczkę dobrej jakości gorzkiej czekolady, jeszcze z 50 g margaryny (rozpuścić razem z czekoladą) i 2 łyżki gorzkiego kakao. Ten biały krem to kremówka ubita z cukrem i serkiem mascaropne w proporcjach 2/3 śmietany i 1/3 serka, ale pół na pół też może być. Cukru tak na oko, z pół szklanki. (Najpierw ubijasz śmietanę, dodajesz cukier, miksujesz, dodajesz serek, miksujesz.)

1 komentarz: