środa, 16 maja 2012

Jajecznica z cukinią i parmezanem (FIT)

Idealna na śniadanko.

Składniki:
- 2 jajka
- pół średniej wielkości cukinii
- łyżka startego parmezanu
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- łyżka oliwy

Wykonanie:
Cukinę umyć i pokroić na plasterki. Podsmażać przez ok. 5 min. z obu stron na małym ogniu, aż się delikatnie zrumieni. W tym samym czasie rozbełtać (kocham to słowo :) jajka z serem. Podsmażoną cukinię posolić, popieprzyć oraz dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Wymieszać i zaraz dodać jajka, chwilę smażyć razem, mieszając.



Kaloryczność: ok. 327 kcal

5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super, aczkolwiek wszystko zasypał bym pieprzem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czyli orydynarnie spieprzył?

    OdpowiedzUsuń
  4. Niestety - plebejski gust :) Dobrze, że chociaż nie zalewam wszystkiego ketchupem :)

    OdpowiedzUsuń