środa, 29 czerwca 2011

Sałatka urodzinowa Alex o stopniu trudności minus 10 ;)

Składniki:
- podwójna pierś kuraka (kurak, takie połączenie kury i raka ;)
- puszka kukurydzy
- słoik selera
- puszka ananasa
- sól, pieprz
- majonez
- "warzywko" lub inna vegeta

Wykonanie:
Pierś z kurczaka należy ugotować w wodzie z dodatkiem dużej ilości vegety: ok. 2-4 łyżki (sprawdź, czy jest gotowe, przecinając mięso - w środku nie może być różowe, trwa to 20-40 min. w zależności od rozmiarów piersi). Kiedy ostygnie, pokrój w kostkę. Ananasa odsącz z zalewy i również pokrój w kostkę. Seler i kukurydzę odsącz z zalewy, dodaj do reszty składników, wymieszaj. Posól i popieprz, ewentualnie - jeśli mięso nie jest mocno przyprawione - dodaj odrobinę vegety, wymieszaj dobrze, dodaj majonez i wymieszaj. Schłódź w lodówce. Już nie mieszaj :)



1 komentarz: